Retsept: maailma kõige armsamad ja maitsvamad jõuluküpsised

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eva-Lotta Kivi

Vahelduseks piparkookidele võib jõuluajal küpsetada ka näiteks suhkruküpsiseid. Oma imelihtsa retsepti tõttu saavad nende valmistamisega hakkama isegi lapsed. Ja sarnaselt piparkookidele, saab ka neid erinevat moodi kaunistada. 

Suhkruküpsised

(sellest kogusest saab umbes 20 küpsist)

  • 100 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 suurt muna
  • 1 supilusikatäit vanillisuhkrut  
  • 250 g jahu
  • mandleid
Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi

Vahusta  omavahel suhkur, vanillisuhkur, muna ja või. Lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks ja vormi suureks palliks. Pane tainas umbes pooleks tunniks külmkappi. Puista lauale veidi jahu ja rulli tainas õhukeseks kettaks. Kui sul on karukujulist vormi, siis kasuta seda. Teine võimalus on lõigata karukesed välja noaga, kasutades šablooni.

Pane küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, aseta mandel karu kõhu peale ja keera karukäprad õrnalt mandli peale. Tee hambatikuga karudele silmad ja nina. Küpseta oma karukesi 180 kraadises (eelsoojendatud) ahjus umbes 8 minutit. 

Foto:
Foto: Foto: Eva-Lotta Kivi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles