Tallinlased hakkasid lõppeval aastal linnasüdamest eemale kolima

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendus Põhja-Tallinnas.
Uusarendus Põhja-Tallinnas. Foto: Postimees/Scanpix

Lõppeval aastal kujunes pealinlaste seas menukaimaks kinnisvaraobjektiks taskukohase hinnaga uuselamukorter linnasüdamest eemal. 

Kõige paremini müüvad keskmisest madalama lõpphinnaga väiksemad kahetoalised ja alla 150 000 euro maksvad neljatoalised perekorterid. Passiivsemaks on müük jäänud suure üldpinna ja seeläbi kõrge lõpphinnaga kolmetoaliste korteritega. Nõudlus on suur ka ühetoaliste korterite järele, samas pakkumites on neid vähem, kirjutab maakler Egon Juhanson Uus Maa kinnisvarabüroo blogis. 

Tema hinnangul on soodsama hinnatasemega keskmise klassi korterid on tulnud heale pinnasele, sest paljudele peredele, arvestades nende laenuvõimet, ongi just sellised korterid kättesaadavad. "Kohati peavad oma valikutes tegema mööndusi ka need, kes ehk muidu eelistaksid elada linnasüdamele lähemal, sest nii mõnedki eramuhindadega võrreldava kallidusega kesklinna ja Kalamaja korterid panevad neid mõtlema hoopis äärelinna korteritele," ütleb Juhanson. 

Samas kinnitab ta, et taskukohasem hind ei tähenda kehvemat kvaliteeti, sest tiheda konkurentsi tõttu ei saa lubada halba tööd. Samuti korvab mõistlik planeering ka väiksema üldpinna.

Ingmar Saksing LVM Kinnisvarast lisab omalt poolt, et kolmetoaliste korterite hind, millega on ostja täna valmis pealinnas tehingut tegema, on vahemikus 120000 kuni 140000 eurot järelturul, uutes majades kuni 160 000 eurot. "Neljatoalistest on eelistatud korterid hinnaga 150000 kuni 170000€ ja kesklinnas 220000 kuni 270000 eurot. Näitena uutest korteritest Pärnu maantee 126 ja Kentmanni põik 3," ütleb ta.

Tema hinnangul on turul neljatoaliste korterite probleemideks keerulised planeeringud ja autokohtade, panipaikade vähesus või puudumine, mitte niivõrd hind. "Suure perekorteri ostja ootab läbimõeldud planeeringut, suuremat panipaika ja mitme parkimiskoha kõrval ka elukeskkonda, kus on ruumi lastele mängimiseks ja lähedal park või jalutamise ning sportimise võimalused," ütleb Saksing. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles