Ettevaatust: populaarne kokandusnipp võib lõppeda katastroofiga

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe võileib.
Soe võileib. Foto: www.flickr.com

Kuigi see kokandusnipp on internetis äärmiselt menukaks muutunud, soovitab üks pereema oma kurbadest kogemustest seda mitte mingil juhul kodus katsetama hakata.

Rösteriga soojade ahjuvõileibade valmistamine on veebis väga populaarseks muutunud ja paljud katsetavad seda kodus isegi. Kuigi enamikul asi ka suuremal või vähemal määral õnnestub, satub sekka neid, kelle jaoks asi väga kehvasti lõppeb, kirjutab CountryLiving.

Sel moel võileiva valmistamiseks tuleb röster panna pikali, et sulav juust saialt rösteri sisemusse ei valguks. Pereema Suzanne Dale katsetas, kuidas asi toimib, ja lõpetas leekidesse lahvatanud rösteriga, mis põles tööpinnal 20 minutit enne, kui paanikasse sattunud naine end koguda jõudis ja selle parema idee puudumisel aknast välja viskas. 

«Ma ei soovita seda mitte kellelgi kodus järele proovida,» ütleb ta nüüd. 

Ka meie ei soovita. Soojade võileibade tegemiseks sobivad hästi ahi või pann ning spetsiaalne võileivagrill. Röster jäägu ikka röstimiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles