Kadriorgu kerkib uus luksuslik ja moodne elukvartal (1)

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannapargi elukvartal Kadriorus.
Rannapargi elukvartal Kadriorus. Foto: 1Partner Kinnisvara

Kadriorgu kerkib Tuukri ja Filmi tänava ristmikul asuvale tühjale krundile viiekordsete luksusmajadega Rannapargi elamukvartal.

Rajooni arendaja, 1Partner Advisory juhi Erkki Ääremaa sõnul on uue kvartali krunt aastaid olnud Tallinna häbiplekk, mis nüüd korrastatakse ja kuhu ehitatakse kolm maja 60 mere- ja vanalinna vaatega korteriga.

/ Rannapargi elukvartal
/ Rannapargi elukvartal Foto: Arhitektuuribüroo Luhse & Tuhal

“Aastakümneid hüljatult seisnud Kadrioru rannapoolne osa on viimaste aastatega uuele elule ärganud. Sinna on kerkinud juba Kadrioru Ärikeskus ning nüüd mitmed omavahel päris hästi kokkusobivad elamukvartalid,” rääkis Ääremaa.

“Niiöelda uue Kadrioru värskeim kvartal hakkab välja nägema väga moodne ja skandinaaviapärane. Ühe maja fassaadikatte materjal on eripärase väljanägemisega raudsulfaadiga töödeldud lehis. Tähtsal kohal on ka perekesksus nii planeeringute kui ka kasutatavate materjalide ja hooviala kujunduses,” lisas Ääremaa.

Foto: Rannapargi elukvartal

Arendaja kinnitusel sobivad kõrged laed, energiasäästlikud lahendused ja  kvaliteetsed materjalid hästi keskkonda. “Akendele on kehtestatud kõrgendatud mürapidavusnõuded ning hoonete viimase korruse katusekorteritest on pääs privaatsetele katuseterassidele,” kirjeldas Ääremaa.

Kokku ehitatakse 4500-ruutmeetril 60 korterit hinnavahemikus 120 000-st 350 000 euroni. Majad valmivad 2017. aasta lõpus.

Rannapargi rajooni projekteeris arhitektibüroo Luhse & Tuhal. Majad ehitab Mapri Ehitus ning arendust juhib 1Partner Advisory. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles