Vaata järele, millal on kodu ostes lootust hinnast kõige rohkem alla kaubelda

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaratehing.
Kinnisvaratehing. Foto: SCANPIX

Kui tahad kodu ostma hakata, peaksid arvestama sellega, et sõltuvalt turu aktiivsusest on mingil ajaperioodil võimalik kinnisvara hinda rohkem alla kaubelda. 

Kui oled hea tingija ja tahad kodu soetamisel oma oskusi kasutada, tuleb kindlasti kasuks teadmine, millal on mõtet kaubelda ja millal mitte nii väga. 

«Kõige vähem tehakse tehinguid aasta alguses, jaanuaris-veebruaris. Selle info põhjal võiks ju arvata, et siis on ostjal võimalik kõige enam hinnas tingida. Kui ikka müüjal on surve müüa, on ta valmis ka oma hinnas kõige enam alla tulema. Ehk aasta esimesel kahel kuul võib ostmisel olla eeliseid,» ütleb kinnisvaraportaali KV.EE juht Tarvo Teslond  Maa-ameti 2012-2016. aasta vastavasisulist statistikat kommenteerides. 

Üsna vaikne aeg on aga ka suve teine pool. 

Maa-ameti statistika põhjal elavneb turg taas kevade poole: aprillist maini tehakse tehinguid üsna palju ja tõenäoliselt pole sel perioodil väga suurt lootust hinnas tingida. 

/ Maa-amet
/ Maa-amet Foto: Maa-amet, Tehingute andmebaas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles