Fotod: naine pani erinevatest ajastutest pärit köögmööbli ideaalselt kokku sobima

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögi muutumisprotsess.
Köögi muutumisprotsess. Foto: Aile Kaasik

Selle asemel, et kööki uut  mööblit ostma tormata, pani hakkaja naine erinevatest ajastutest mööblitükid värskenduskuuriga omavahel suurepäraselt sobima.

Aile köögis leidus erinevatel aegadel soetatud ilmetut, erinevas stiilis ja omavahel täiesti kokkusobimatut mööblit. «Eelmise talve pikkadel pimedatel õhtutel sai natuke nokitsetud ja pärast pisikest tuuningut valmis minu arust päris armas terviklik ja pilkupüüdev komplekt,» kirjutab ta ise.

Komplekti kuulusid:

  • 50ndatest pärit toolid, mis said kriidivärvi ja vahaga mustaks värvitud. Vanale kangale peale uus roosikangas.
  • 80ndatel pea igas kodus olnud tumba, mis sai samuti uue roosikatte. «Õnneks polster oli hästi säilinud ja seda ei pidanud uuendama. Pisike köök sai kohe juurde ka ühe lisapanipaiga,» ütleb Aile.
  • 60ndate aastate lahtikäiv köögilaud, mis sai vanast lakist puhastatud, samuti üle värvitud ja vahatatud kriidivärvidega. Laual olev lambikuppel sai samuti ise vanast kardinast peale tehtud.
Foto: Aile Kaasik
Foto: Aile Kaasik
Foto: Aile Kaasik

Aile sõnul sai köök hoopis teise hingamise ja ta kiidab väga vanamööbli värskendamist. «Vana mööbel on tugev ja vastupidav ning väärib igati säilitamist ja uuele elule aitamist. Lihtsate vahenditega saab igaüks sellise tööga hakkama, peab olema ainult head tahet ja pealehakkamist,» lisab ta.

Kas sinul on samuti kordatehtud mööblit, mida teistele näidata tahaksid? Saada fotod ja lühike kirjeldus aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee. Soovi korral võid jääda anonüümseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles