«Kodutunne» ulatab abikäe sõja eest põgenenud suurperele

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Kodutunne»

Ilda ja Aleksandr kolisid Eestisse paarkümmend aastat tagasi Venemaalt, Tšernobõli tuumajaama radiatsioonipiirkonnast. Enne seda elasid nad Abhaasias, kust tuli pageda sõja eest. Tubli ja töökas pere on end sisse seadnud Pärnumaale, ent maja on väga kehvas seisus. 

Perekond on hakkama saanud vaatamata saatuse keerdkäikudele. Abhaasia sõja eest põgenemine ja Tšernobõli katastroofi tagajärgedega hakkama saamine pole nende usku murdnud. Ega seegi, et paari viiest lapsel on mitmel tõsised tervisemured ja kuigi meditsiiniliselt pole seda kinnitatud, usub Ilda, et need mured on seotud just pere Tšernobõli-piirkonna eluga. 

Eestisse saabudes oli perekonna suurimaks unistuseks oma maja ja selle nad endale ka leidsid. Ent maja on vana, kaev kasutuskõlbmatu ja pesemisvõimalused kasinad. «Kodutunne» võttis südameasjaks pere elamistingimuste parandamise.

«Kodutunne» on Kanal 2 ekraanil täna kell 20:30! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles