Fotod: vene perekonna uskumatu suvekodu Moskva lähistel

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Datša Venemaal.
Datša Venemaal. Foto: www.flickr.com

Kui venelannast sisekujundaja Irina Lavrentieva kolm aastat tagasi oma perele Moskva lähedale suvekodu ostis, oli tegu tüüpilise datšaga. Pere kavandatud pisikesest värskendusremondist sündis aga midagi enneolematut.

Pärast seda, kui hädapärased tööd olid tehtud, tundis Lavrentieva, et see nokitsemine meeldib talle, nii kasvas projekt ootamatult suuremaks, vahendab portaal Houzz. Maja sai uue soojustuse, laudise, vundamendi ja pööningu ning täielikult uuendatud sisekujunduse. 

88ruutmeetrine suvekodu sai värske sisustuse, kuigi tegu pole suures osas sugugi mitte uue mööbliga: Irina kasutas sisustamiseks ära suure osa oma vanavanemate ehtsast puidust, ajaloolisest mööblist. "Lapsena veetsin kõik oma suved vanavanemate juures ja sealkandis oli palju puuseppasid, kes oma perele ise mööbli valmistasid. Nii tõingi kõik mulle kallid mööbliesemed siia," räägib naine. Muuhulgas leidub näiteks tool, millel tema vanaisa alati istus. 

Nii on pere suvekodu paras virr-varr antiigist, retromööblist ja täiesti uuest, kaasaegse joonega sisustusest. Aga Irina ja tema kolleeg on selle suurepäraselt sidunud ühtseks tervikuks, nii et miski ei mõju üleliigsena. 

Rohkem pilte leiab SIIT! 

Kas ka sul on kodu või suvekodu, mille fotosid tahaksid meie lugejatega jagada? Kirjuta aadressile anna-liisa.mets@postimees.ee . Soovi korral võid jääda anonüümseks.

Дача, Подмосковье
Дача, Подмосковье
Дача 88 кв.м., Подмосковье
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles