Aasta betoonehitise konkurss ootab osalejaid

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste sild, Aasta Betoonehitis 2015.
Ihaste sild, Aasta Betoonehitis 2015. Foto: Eesti Betooniühing

Eesti Betooniühing ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit kuulutasid välja konkursi „Aasta betoonehitis 2016”. Konkursi eesmärgiks on tõsta betooni kui kodumaise ehitusmaterjali mainet ning kaasa aidata betoonarhitektuuri, betoonitehnoloogia ja betoonehituse arengule.

„Betoon kui kõige laiemalt kasutatav ehitusmaterjal on ennast kinnistanud ehitaja kindla partnerina erinevamatel ehitustel,” ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Tiit Roots. „Käesoleval aastal on rajamisel hulgaliselt olulisi ehitisi. Ootame neid osalema meie võistlusele,” lisas Roots.

Betoonehitise konkursile võib esitada:

- ehitisi – hooneid ja rajatisi – mis antakse tellijale üle 2016. aasta jooksul;

- ehitisi, mida ei ole antud konkursile varem esitatud.

- esitada võib ka konstruktsioone ja menetlusi.  

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ja nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja, raketise tarnija ja betooni tarnija.

Žüriissekuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad. Žüriikokkukutsujana toimib konkursi korraldaja.

Konkursile tööde esitamise tähtaeg on 1. detsember 2016. 

Võitja kuulutatakse välja üleriigilisel Betoonipäeval 2017. aasta märtsis.

Parima betoonehitise väljaselgitamise konkurssi on korraldatud 16 aastat. 2015. aaasta betoonehitiseks valiti Ihaste sild Tartus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles