5 asja, millest võiks Disainiööl kindlasti osa võtta

Eva-Lotta Kivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disainiauhindade nominentide tööde näitus.
Disainiauhindade nominentide tööde näitus. Foto: Disainiöö

Täna algab Tallinnas Eesti disainifestival Disainiöö. Kuna programm on tihe, valis Kodu toimetus välja viis asja, millest võiks osa võtta 

1. Disainiauhindade nominentide tööde näitus 

Näitusel on väljas tootedisaini auhinna BRUNO, graafilise­ ja veebidisaini, teenusedisaini ja noore disaineri preemia SÄSI ning Noore Püssi nominentide tööd. Näitus avatakse täna õhtul kell viis Viru keskuses ning on avatud kuni pühapäevani. 

2. Disainitänav 

Esmakordselt on disainihuvilistel võimalik tulla liiklema Kultuurikatlasse rajatud Disainitänavale(15.­-18.09) ja teha peatus Moepõigul (17.­-18.09). Esindatud on enam kui 25 tiimi, nende hulgas nii suurtootjad kui väiketegijad, kelle käest oma koju põnevaid sisustusobjekte osta. 

3. Disainiöö ekskursioonid

Disainiöö mitte ainult ei too loovinimesi publikule lähemale, vaid viib huvilised ettevõtjate juurde kohale. Disainiöö ekskursioonid on hea võimalus piiluda loovettevõtete köögipoolele ning saada teada, kes on meie kohalikud põnevad disainerid ja kuidas luuakse toode, mis meie elu huvitavamaks ja täiuslikumaks muudab. Ekskursioonid toimuvad Kultuurikatlas neljapäeval ja laupäeval 

4. Lastetöötuba: Tahad saada leiutajaks?

Disainifestival ei ole ära unustanud ka lapsi. Antud töötoas saavad lapsed luua lihtsaid ja keerulisemaid 2D ja 3D kujundeid. Protsess julgustab lapsi kasutama oma kujutlusvõimet, et luua lõputuid kujundite variatsioone, ja suurendab nende ruumilise planeerimise oskust. Moodulite ühendamine tugevdab laste käelist tegevust. Töötoad toimuvad laupäeval ja pühapäeval Kultuurikatlas. 

5. Heategevuslik Disainioksjon No 10

Tallinna Disainiöö Festivali raames toimub taas heategevuslik disainioksjon. Üritus sai alguse 2006. aastal, seega on disainihuvilisi põnevate kollektsioonidega jõutud üllatada ja disaininoorsugu toetada juba terve dekaadi. 

Oksjonile pannakse näiteks jalgratas, mille alghinnaks on 450€.  Foto:
Oksjonile pannakse näiteks jalgratas, mille alghinnaks on 450€.  Foto: Foto: Disainiöö
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles