Unistuste koduks peetud maja varjas ebameeldivat üllatust

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://brickhouse319.com/

Kui koduotsingutel abielupaar naabruskonda kammides ideaalse maja leidis, arvasid nad, et suurimaks probleemiks saab veenda omanikku müüma. Paraku polnud neil õigus.

Kujutage ette olukorda, kus olete juba mõnda aega kodu otsinud ja siis leiategi täpselt selle õige: pisut räämas ja remontivajava, kuid siiski igas mõttes imelise. Kuigi maja pole müügis, teete hingevärinal omanikule ettepaneku müüa ja teie üllatuseks on ta nõus maja näitama. Esmakohtumisel selgub aga, et maja peidab endas märksa enamat: tonnide viisi aastakümnete jooksul kogutud rämpsu, mis täidab kõik toad ja isegi aia.

Foto: http://brickhouse319.com/

Täpselt nii juhtus John ja Sue Fogwelliga, kui nad olid USAs New Jerseys leidnud Billy maja, mida iga hinna eest endale soovisid. Just see viimane fakt otsustas asja: paar ei lasknud end tohutust rämpsuhunnikust heidutada ja oli valmis üheksa kuu jooksul aitama vanal mehel tohutut sodikogust läbi käia, et kindlaks teha, mis on väärt säilitamist ja mis läheb kohe prügimäele.

Foto: http://brickhouse319.com/

«Midagi lihtsat selles polnud. Ta tahtis läbi vaadata iga ajakirja, mis ta elus ostnud oli. Tema tagaaias oli ühe tuhande kasti, mille sisu tal ükshaaval revideerida tuli. Ja ta ei tahtnud väga kergekäeliselt oma asjadest loobuda,» räägib Sue. 

Foto: brickhouse319.com/

Raske oli teekond kõigi jaoks, sest esialgse üheksa kuu asemel võttis kogu sodi sorteerimine aega kaks ja pool kuud kauem. Aga nüüdseks on paar juba mõnda aega saanud tegeleda endale kodu rajamise ehk põhjaliku remondiga. Maja on lõpuks ometi prügist vaba.

Rohkem infot nende teekonna kohta leiab Sue blogist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles