Galerii: vaata, missugune luksuslik elumaja kerkis Tallinna kesklinna

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endover Kinnisvara avas Tallinna peatänaval Tartu mnt 56 asuva luksusliku kaheksakorruselise äri- ja eluhoone City Residence, mis hiilgab mustast graniidist fassaadi, topeltkõrgusega fuajee, klaasist talveaia ja rõdude ning maast laeni akendega.

Tartu mnt 56 hoone
Tartu mnt 56 hoone Foto: Maris Tomba

Eksklusiivse kaheksakorruselise elu- ja ärihoone on projekteerinud arhitektuuribüroo Ars Projekt Rasmus Tamme juhtimisel, kelle käe all on lisaks valminud Pagari 1 hoone restaureerimisprojekt ning legendaarse Lutheri elamukvartali projekt. City Residence’i esimesel korrusel asuvad äripinnad, 2.-8. korruseni korterid ning katusel terrassid. Kahel maa-alusel korrusel paiknevad parkla, panipaigad ning tehnilised ruumid.

Tartu mnt 56 hoone
Tartu mnt 56 hoone Foto: Maris Tomba

«Kvaliteetset looduskivi fassaadil väga tihti kortermajade puhul ei kohta,» rääkis City Residence’i projekteerinud Ars Projekt arhitektuuribüroo arhitekt Rasmus Tamme. «Hoone teeb eriliseks just materjalide ja detailide käsitlus – hinnalisemad materjalid, metallist detailid, profiilid, fassaadivalgustus, mis rõhutab maja vertikaalsust, maast laeni aknad ning minimalistlikud rõdud, mis on justkui elutoa osa. Majaesine on kaetud graniitplaatidega ning samuti on tehtud korralik haljastus istepinkidega.»

Tartu mnt 56 hoone
Tartu mnt 56 hoone Foto: Maris Tomba

«Tavapärasest eristuvad ja suurlinnalikult mõjuvad on tänava tasandil asuvad äripinnad, kus on väga kõrged ruumid ja topeltkõrged klaasvitriinid, mille mastaapi rõhutavad kahe korruse ulatuses portaalid,» ütles Rasmus Tamme. «Fuajee on tavapärasest suursugusem ning detailsemalt läbi töötatud ja uhkelt möbleeritud.» Fuajees peaks hakkama tööle ka portjee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles