Prognoos: 50 aasta pärast on enamik kodutöödest meeste õlul (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
50 aasta pärast teab mees juba ammu täpselt, kuidas pesu pesta.
50 aasta pärast teab mees juba ammu täpselt, kuidas pesu pesta. Foto: SCANPIX

Värske uuring paljastab, et meeste ja naiste kodused rollid on vahetumas ning 50 aasta pärast teeb enamiku kodutöödest ära mees. 

Prognoosi põhjal võtavad mehed esmalt üle pesupesemise: sellega tegelevad peamiselt nemad juba kõigest üheksa aasta pärast, vahendab Daily Mail. Sellest järgmise kümnendi sees võtavad nad üle vannitubade koristamise, väidab 2000 leibkonda küsitlenud ja selle põhjal oma prognoosi koostanud briti kindlustusselts Privilege Insurance. Peamisteks söögitegijateks saavad mehed aga alles 36 aasta pärast,  mis on kummaline, arvestades, kui suur huvi kokanduse vastu on meestel juba praegu. Kõige viimasena läheb meeste kätesse tavaline üldkoristus.

Samas pole näha, et naised selle 50 aasta jooksul märkimisväärselt niinimetatud meestetöid üle võtaksid. Autode pesemine ja muru niitmine jääb ikka meessoo kanda, neile lihtsalt lisandub tublisti selliseid koduseid ülesandeid, millega siiani tegeletud ei ole. Küll aga võtavad naised üle palju isetegemisprojekte, peamiselt remondi ja puutööga seonduvaid asju, nagu näiteks ka mööbliesemete ehitamine.

Praegu pesevad naised pesu ja koristavad kuus kaks korda rohkem kui nende mehed. Süüa teeb mees perele keskmiselt kuus korda kuus. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles