Kuus levinud viga, mis muudavad kodu koristamise kordades raskemaks

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Endale teadmatagi võid oma tegevusega kodu korrashoiu muuta kordades raskemaks, kui see olema peaks. 

Portaal GoodHousekeeping õpetab, millised on peamised möödapanekud, millest hoiduda tuleks. 

Enda valmistatud puhastusvahendid

Kui hakkad ise puhastusvahendeid kokku segama, ei pruugi need kokkuvõttes mitte midagi puhastada. Sooda ja äädikas on suhteliselt kindla peale minek, aga kõik sellest keerulisem võiks jääda siiski spetsialistide teha. 

Tolmuhari

Unusta see iganenud koristusvahend. Sellega lükkad tolmu lihtsalt ühest kohast teise ega saa lõpuks mitte midagi tõeliselt puhtaks.

Aknapesu päikselise ilmaga

Kui pesed aknaid sooja päikselise ilmaga, kuivavad neile päris kindlasti veetriibud peale. Parim aeg aknapesuks on jahedam pilvine ilm. 

Tolmuimeja puhastamata jätmine

Kui kasutad tolmuimejat, aga ei puhasta seda kordagi, hakkab see lõpuks su elamist puhastamise asemel määrima. 

Sa ei lase puhastusvahendil mõjuda

Kui piserdad puhastusvahendi pinnale ja asud kohe hoolega nühkima, pole mõtet imestada, et tundub justkui vahend ei toimiks. Sel pole olnud lihtsalt aega mõjuda. Lase vahendiga kaetud pindadel paar minutit seista, enne kui küürima asud.

Sa alahindad vannitoa ventilaatorit

Kui su vannitoas on sundventilatsioon, kasuta seda hoolega: lülita see sisse duši alla minnes ja lase töötada vähemalt 20 minutit pärast pesemist. Nii juhid niiskuse pesuruumist minema ja lihtsustad vannitoa koristamist märkimisväärselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles