Eesti naine räägib, kuidas mees tema teadmata neile maja ostis

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja väljast.
Maja väljast. Foto: www.galligaart.com

Kuidas sulle tunduks, kui elukaaslane tuleks ühel päeval koju ja teataks, et ostis teie perele maja? Gerdal justnimelt nii läks. 

«Meie oma kodu saaga sai alguse juba ligi kolm aastat tagasi, Keila-Joa üürikorteris elades ja perelisa planeerides. Kuigi beebi ei võta esimesel eluaastal palju ruumi ega vaja oma tuba, teadsime kohe, et kolmetoaline korter jääb neljale pereliikmele ja ühele koerale õige pea väikseks,» kirjutab Gerda oma blogis.

Oma majani jõudmine võttis omajagu aega ja oli täis valusaid pettumusi: ideaalne kodu läks kaks korda ära otse paari nina alt, ühel korral sai omanikuks keegi teine, teisel korral otsustasid endised omanikud mitte müüa. Seepeale sai Gerdal kogu protsessist nii kõrini, et ta keeldus sellega täielikult tegelemast. Elu kulges äsjasündinud lapse, ülikooli, töö ja liiga väikese kodu ümber. Kuni ühel päeval tuli Gerda mees koju ja teatas, et on ostnud neile maja. «Mismõttes ta ostis meile maja - kuhu, kui suure, mis seisukorras, miks ma sellest alles nüüd kuulen? «Sa ju ütlesid, et ei taha enne midagi teada, kui midagi kindlat pole. No ma käisin just ostu-müügi lepingut allkirjastamas. Nii et me päris kindlasti kolime.»,» kirjutab naine oma blogis. 

Kahtlus, et maja ei pruugi talle meeldida, osutus aga tõeks: suvilarajooni soetatud kollane majakolakas polnud midagi sellist, mida Gerda ise välja oleks valinud, ja järgnes päris pingeline periood, mille jooksul naine tundis korduvalt tungivat soovi põgeneda. Selle asemel tuli aga hakata hoopis remonti tegema ja tänaseks päevaks on jõutud nii kaugele, et kogu pere naudib oma uut kodu kogu südamest. «Nii et ma ei kahetse sugugi, et Madis mulle seda maja enne ostmist ei näidanud. Ma poleks tal mitte kunagi seda osta lubanud, sest ma poleks näinud potentsiaali, mida tema nägi. Meil on siin nii lastele kui endale piisavalt ruumi ja kõik - nii kole tapeet, vana valamu, tumedad laed kui ka puuduvad seinad - on muudetav. Nagu Madis mulle vannitoa ehituse ajal põrandaplaate valides ütles - see on SINU vannituba ja me saame selle teha täpselt selliseks nagu SINA tahad,» meenutab Gerda.

Rohkem ilmetu maja imeliseks koduks muutumise loost saab lugeda Gerda blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles