IKEA ei eemalda müügilt sugugi mitte kõiki tapjakummuteid (1)

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA.
IKEA. Foto: SCANPIX

Kuigi alles äsja levis uudis, et IKEA eemaldab müügilt mitme väikelapse surma põhjustanud kummutid, ei kehti see sugugi ülemaailmselt.

Odavmööblikett IKEA teatas alles paari päeva eest, et eemaldab müügilt ja kutsub tagasi MALM-seeria kummutid, mille kukkumine on põhjustanud väikelaste surmasid, vahendab Austraalia uudisteportaal News. Selgub aga, et see ei kehti sugugi mitte kõigile riikidele, kus IKEA esindus asub. Enamikes riikides on kummut endiselt saadaval ja tagasi neid ka ei osteta, müügikeeld kehtib USAs ja Kanadas. 

IKEA Austraalia esindaja ütleb, et nad ei näe põhjust, miks võtta tarvitusele nii äärmuslikke meetmeid, kui MALM-kummutile on olemas seinakinnitused ja paigaldamisõpetus, mille täpsel järgimisel ei kujuta need  ohtu mitte kellegi tervisele. Neile, kes seinakinnituste vajalikkusesse tõsiselt ei suhtunud ja need kasutamata jätsid, pakub pood võimalust tasuta asenduse saamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles