Galerii: tõeliselt romantiline maakodu maalilise jõe kaldal

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Küllap on palju neid eestimaalasi, kes just jaaniku paiku tunnevad igatsust ühe tõeliselt romantilise maakodu soetamise järele: näiteks sellise järele, nagu on Tammetee talu Tartumaal.

Foto: KV.EE

4110 m² krundil asub 105 m² suurune renoveeritud talumaja, mille sisemus meenutab skandinaavia maakodu: palju on kasutatud heledaid toone ja puitu.

Foto: KV.EE

Viietoalises majas on avatud köök, majapidamisruum ja aknaga sahver, massiivne ja tõhus ahi läbi kolme toa peaks pakkuma mõnusat soojust. Pea kõikides tubades on laiad vanad põrandalauad ning kummarduseks endisaegsele talumajapidamisele on säilitatud ka muid algupäraseid detaile.

Foto: KV.EE

Köögis ei puudu mõistagi tänapäevased mugavused nagu gaasipliit ja ventilatsioon, külnikust kõnelemata, hoones on aga ka eraldi korralik majapidamisruum.

Foto: KV.EE

Maalilise jõe ääres asuval palksaunal on õhtupäikese poole avanev avar katusega terrass, kust ei puudu ka nõudepesunurk kraanikausiga. Sauna ülalkorrusel peidab end korralik ja puhas majutusruum külalistele.

 
 Foto: KV.EE

Savist reheait on kasutusel töökoja ning panipaigana, kuid ruumi jagub ka autole. Pööningul on põnev muuseum, kenasti taastatud savist laut on hea küttepuude hoiukoht ning varjualune aiatööriistadele, kärudele ja niidukitele.

Mõnusa talukoha kohta näed rohkem infot müügikuulutusest portaalist kv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles