Kolm lihtsat asja, mida õppida inimestelt, kelle kodu püsib korras

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtsad reeglid aitavad kodu korras hoida.
Lihtsad reeglid aitavad kodu korras hoida. Foto: SCANPIX

Kindlasti on kõigil meil mõni sõber, kelle kodu püsib alati laitmatult korras. Ent nad ei tee mingeid imetrikke - on kolm lihtsat asja, mida neilt õppida.

1. Korista kohe

Nad ei lähe magama nii, et möödunud päeva mustad nõud jäävad kraanikaussi vedelema. Mida kiiremini segaduse ära koristad, seda kergem pärast on. Näiteks plekid, mis jäävad kauaks pidama, teevad materjali sisse kuivanuna rohkem kahju kui siis, kui need kohe ära koristada. Ehk siis: inimesed, kelle kodu korras, ei lükka tänaseid toimetusi homse varna.

2. Pane asjad oma kohale tagasi

Kasuta ja pane asjad pärast kasutamist oma kohale tagasi, see on korras kodu kuldreegel. Kui asjad vedelevad laiali, tekitab nende nägemine kogu aeg liigset stressi - peaks koristama, aga pole tahtmist.. Lihtsam on niisiis asjad korralikult oma kohale tagasi panna.

3. Loo süsteem, mis aitab kodu korras hoida

Koristamine ja kodu korrashoid pole päris üks ja seesama. Iga asi vajab kohta, kus olla, niisiis loo oma kodus olevatele asjadele süsteem, olulised on korralikud ja sobivad panipaigad. Mõtle end korraks liikluskorraldajaks: kuidas sätid oma kodu nii, et igapäevane liiklus (ehk siis toimetused) sujuks muretult ja rahulikult ilma kokkupõrgeteta, ilma et õhtul ei näeks plats välja, justkui oleks Attila oma hunnidega sealt läbi kihutanud.

Oluline on ka suuta olemasolevat süsteemi vastavalt vajadusele muuta ja ümber kujundada. Kui oled ikka avastanud, et olemasolev panipaigasüsteem su igapäevatoimingutele ei vasta, tee see ümber, vastasel juhul kodu ikkagi korras ei püsi. Mõtle juba ette olukordadele, mis võivad kodu korrashoidmisel komistuskiviks saada - paigad, kuhu on raske ligi pääseda jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles