Suvine elu: õhuline kardin aeda või terrassile

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhuline kardin romantikalembestele.
Õhuline kardin romantikalembestele. Foto: SCANPIX

Õhuline kardin aeda või terrassile tundub romantiline mõte, aga kuidas seda teostada?

Sisekujundaja ja inspireeriva sisustusblogi Home for Soul autori Katariina Kalda sõnul kolib soojade saabudes kogu elamine aeda. «Suveromantika oma soojas sumeduses sunnib ahmima igat hetke, sest on ju need Eestimaa suved nii ebaõiglaselt lühikesed,» räägib ta.

«Et muuta olemine veelgi mõnusamaks on imelihtne paigutada õunapuude vahele​, sõstrapõõsaste keskele või miks ka mitte lihtsalt rannapiknikut pidades, liivaluidetele üks tuule ja lauspäikese eest varju pakkuv õhuline baldahhiinkardin,» soovitab ta.

«Juhul, kui sinu aias kasvavad viljapuud, siis piisab, kui kahe puu okste vahele paigutad​ roika, millest lihtsalt sobiv ja meelepärane kangas on võimalik üle visata. Kanga otsad võib kindluse mõttes veidi toekamate kivide alla sättida, et nn. «telk» kokku ei vajuks,» annab Kalda nõu. Inspireerivat pilti näed siit.

Kangast valides tuleb tema sõnul silmas pidada, et see oleks valgust ja õhku läbilaskev, kõige paremini sobib õhuke puuvill või linane kangas, kuid pole midagi hullu, kui otsustad oma varjualuse meisterdada tavalisest polüesterkangast - peaasi, et see oleks piisavalt õhku läbilaskev.

Muidugi on õhulistel kardinatel mõtet ikka sooja ja tuulevaikse ilmaga, sa ju ei taha, et su kaunis õhuline hele kangas poriseks saaks või minema lendaks. «Kellel on kannatlikust meisterdada eraldi raam nelja maasse löödud postiga , siis tegelikult pole ka see väga keeruline,» lisab Kalda. «Kuid õmmeldes kangast nö. katuse külge neli lahtist külge, on võimalik lihtsalt kangas okstesse kinnitada.» Romantilise kardina tegemisel võib abiks olla ka täiesti tavaline pesunöör: vaata inspireerivat pilti siit.

Juhul, kui aias leidub mõni katusealune või kuurialune või isegi katusealune terrassiosa, siis selle saab Kalda sõnul samuti ära kasutada, et hilisõhtune või keskpäevani istumine mõnusaks muuta. «Tasub vaid kinnitada õhulised kardinad räästa külge lehvima,» soovitab ta. Inspireerivat fotot näed siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles