Kas sina oskad fotosid õigesti hoida?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre-August Renoir' fotoalbum.
Pierre-August Renoir' fotoalbum. Foto: SCANPIX

Eesti Ajaloomuuseum korraldab Maarjamäe Tallihoones (Pirita tee 66) 4. juunil kell 13 fotode hoiustamist ja korrastamist käsitleva õpitoa.

Õpituba sarjast «ASJA ARMASTAJAD» teemal «Fotoalbumid Eesti Ajaloomuuseumi kogus. Perekonnaalbumite korrastamine» viivad läbi fotoajaloolane Tõnis Liibek (Tallinna Tehnikaülikool) ja fotokonservaator Merilis Roosalu.

Õpitoas räägitakse lähemalt vanadest perekonnaalbumitest ja nende säilitamisest. Fotoajaloolane Tõnis Liibek annab ülevaate fotoalbumite kasutuselevõtust ja levikust Eestis ning tutvustab erinevaid albumitüüpe. Ajaloomuuseumis säilitatavate albumite näitel vaadeldakse lähemalt, kes fotoalbumeid koostasid ning kuidas neid komplekteeriti. Huvitavaid näiteid selle kohta leiab nii 19. sajandist kui ka 20. sajandist.

Õpitoa teises pooles räägib fotokonservaator Merilis Roosalu perekonnaalbumite säilitamisest kodus, nende kasutamisest ja restaureerimisest ning jagab näpunäiteid uute perekonnaalbumite loomiseks. Soovi korral võib kaasa võtta oma fotoalbumi, et saada spetsialistidelt konkreetseid nõuandeid.

Õpituppa saab eelregistreerida siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles