Muutuv ruum: kontor kolib kohvikusse, köök ratastele

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Francisco kuulsad kodud kõrghoonete taustal.
San Francisco kuulsad kodud kõrghoonete taustal. Foto: AFP / Scanpix

California College of the Artsi magistrant Bella Mang vaatleb III rahvusvahelise sisearhitektuuri sümpoosioni SISU eel elu suurlinnas San Franciscos. Tänavuse SISU teemaks on «Welcome Stranger!», sümpoosion võtab vaatluse alla nüüdisaja aktuaalseima teema – rände ja sellest tulenevad ootused ruumile.

«Viimastel aastatel on linna kolinud 50 000 noort, peamiselt tehnoloogiavaldkonna spetsialisti, uusi elamuid on valminud aga kõigest 8000. See tähendab ruumipuudust: ühepereelamutest saavad start-up-inkubaatorid, kohvikutest kontorid, köögid ja söögikohad kolivad ratastele ja tänavast saab omalaadne ruum,» räägib ta ning kutsub kõiki SISU-le muutunud ruumi üle arutlema.

San Franciscot loetakse Ameerika üheks kõige kaunimaks linnaks, mõistagi teavad seda ka kinnisvaraärikad ning miljon dollarit maja eest maksta pole seal sugugi tavatu. Just seal on realtor.com-i uuringu kohaselt ka koduost kõige kallim: kodu soetamine San Franciscos maksab umbes 750 000 eurot ning selleks, et laenu saada ja elukoht osta, peab aastas teenima vähemalt 141 000 eurot, mis teeb kuupalgaks üle 11 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles