Kümme saladust, mida kodu su kohta paljastab

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu värvid kõnelevad ka üht-teist selle omaniku kohta.
Kodu värvid kõnelevad ka üht-teist selle omaniku kohta. Foto: SCANPIX

Kodu võib nutikale vaatlejale pakkuda piisavalt materjali sealsete elanike kohta. Mis meie kohta sealt siis peegeldub?

1. Poliitilised vaated ja uskumused

Lipud, sümbolid, ka raamatud annavad külalisele aimu, kes kodus elavad ja mida nad mõtlevad. Tark külaline heidab enne jutuajamise algust pilgu raamaturiiulile ja saab kohe teada, milliseid teemasid tasuks käsitleda ja milliseid pigem vältida.

2. Mida sa telekast vaatad

TV-teenuse pakkujad võivad koguda  klientide eelistuste kohta andmeid, et neid siis reklaamipakkujaile edasi müüa.

3. Millise iseloomuga sa oled

Värviekspertide meelest saab seda näiteks juba välisukse värvist aru: punase välisukse taga elab ilmselt inimene, kes oma arvamust välja öelda ei karda, sinine uks annab märku pigem rahulikust vooluga kaasaminejast. Roheline andvat märku konservatiivsusest ning must teatama, et oled järjekindel ja kinnine. Ruumipsühholoogid on aga selgeks teinud, et ekstraverdid armastavad suuri, avaraid ruume, introverdid kujundavad kodu pigem tagasihoidlike, väikeste mustritega.

4. Palju sa kaalud

Arvasid, et köök ei reeda midagi? Cornelli ülikooli teadlased näiteks on välja uurinud, et inimesed, kel hommikusöögihelveste karp nähtaval kohal, kaaluvad rohkem kui need, kel seda köögis pole. Ja inimesed, kel köögis juur- ja puuviljad nähtaval kohal, kaaluvat jällegi vähem.

5. Kui tihti sa seksid

Mingi Briti uuring olla välja selgitanud, et lillat värvi linade vahel toimub oluliselt vilkam tegevus kui halli voodipesuga magamistoas. Ka roosa ja punane pidavat armuelu vürtsitama, tagasihoidlikud heledad toonid aga kirglikkust pärssima.

6. Mida oluliseks pead

Seda pidavat saama sokiriiuli vaatlusega kindlaks teha: näiteks need, kel sokiriiul korras, pidavat kenasti prioriteete paika seadma ja oma elu hästi organiseerima.

7.  Kui vana sa oled

Sisekujundajad on rääkinud, et alla 35-aastaste põlvkond riputab meelsamini seinale isiklikke fotosid ja portreid - ikkagi endliajastu, mis teha.

8. Kui üksikuna ennast tunned

Yale'i teadlased olla kindlaks teinud, et end üksikuna tundvad inimesed inimesed veedavad rohkem aega kuumas vannis või duši all.

9. Kui suur kontrollifriik oled

Teadlaste meelest püüavad need inimesed, kellel kapid-sahtlid ideaalses korras ja voodi all pole mingit silme alt ära lükatud segadust, kõiki olukordi iga hinna eest kontrollida.

10. Kui vargakindel su kodu on

Näiteks veranda lükanduksed olevat varaste lemmikud, sest inimesed kipuvad neid lihtsalt kinni lükkama, mitte lukustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles