Arvamus: Tallinn=Hallinn? Rohkem värvilisi maju! (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värviline maja Lasnamäel.
Värviline maja Lasnamäel. Foto: Ajakiri Elamu

«Arendajad-tellijad, ärge kartke värve. Meil on terrassiitkrohvi pärand, millele hiljem lisandus nõukogude hallus, mis on tekitanud selle, et Tallinnat kutsustakse aeg-ajalt Hallinnaks,» leiab Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi.

«Kuid nüüd võiks minna edasi. Õnneks meeldivaid erandeid on ja neid tilgub ikka juurde, kuid siiski on veel üsna valdav, et planeeritava maja fassaadivärviks valitakse hall oma viiekümnes varjundis,» kirjutab ta Facebookis.

«Soovitan värvivalikusse suhtuda julgemalt. Vaadata, milline on ümbruskond ning kuidas oma maja sellega paremini suhtlema panna. Jah, halli peetakse soliidseks, kuid sarnaselt riiete valimisega - halli tuleb osata välja kanda. Väga kerge on muutuda nö. igavaks halliks, leiab Vähi. «Jajah, muidugi saab värvilisusega ka mööda panna, aga selle ärahoidmiseks ei pea valikus olema turvaline hall, vaid mõni muu valik kogu spektrist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles