Erakordne galerii: maailmakuulus majade väänaja tuleb Eestisse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EKA arhitektuuriteaduskonna avatud loengute sarja raames astub neljapäeval, 4. veebruaril kell 18 Kanuti Gildi SAALis publiku ette katalaani fotograaf Víctor Enrich, kelle arhitektuurifoto-manipulatsioonid on vaimustanud kogu maailma. Tallinnas annab Enrich lisaks neljapäeva õhtul toimuvale avatud loengule ka kolmepäevase õpitoa, mille käigus painutatakse koos kunstiakadeemia tudengitega üht Eestis paljudele tuntud hoonet.

Víctor Enrichi fotod tegelevad linnaga, harutades seda hoonete kaupa lahti ning liites elemente seejärel uuteks, fantastilisteks struktuurideks, uuteks unenäomajadeks, mis ei pea kinni füüsikareeglitest.

Foto: Víctor Enrich

Loengus räägib Enrich oma lähenemisest linnale – fotograafi enda sõnul pole tema fotode painutatud ja läbihekseldatud linn enam lihtne, inimeste argitegevusteks mõeldud ruumide üksteise otsa lükitud jada, vaid keeruline, läbipõimunud süsteem, mis põimib majadesse ka linnaelanike häguseid unistusi, kirgi ja kohutavaid luupainajaid. Ükskõik millise hoone kujutisega mängimisele eelneb uurimistöö – Enrich vaatleb hoone proportsioone, materjale, kasutusviise, ning sellest saab alguspunkt, et lõpuks avastada linna hing, linna varjatud küljed, linna ebatavalised ja omased jooned. Sama protsessi plaanib Enrich läbi teha ka EKA üliõpilastega. Üks kõige tuntumaid Enrichi fotomanipulatsioonidest tegeles Münchenis asuva hotellihoonega, mida fotograaf painutas 88 erineval moel, luues nii paeluvaid fantastilisi uusi linnamaastikke.

Foto: Víctor Enrich

Víctor Enrich (s.1976) on Kataloonia fotograaf ja kunstnik. Ta lõpetas 2002.a. arhitektuuri eriala Kataloonia Polütehnikumis. Enrichi iseseisvalt õpitud 3D visualiseerimisel ja fotograafial põhinevad tööd on kestev manifest ühel ja samal teemal, milleks on alati linn.

Neljapäevased Avatud Loengute sarja õhtud on mõeldud nii arhitektuurivaldkonna üliõpilastele, praktikutele, kui neile, kes tunnevad arhitektuuriõpingute või lihtsalt ehituskunsti vastu huvi. Loengud toimuvad Kanuti Gildi Saalis (Lai 20) ning on tasuta, sarja kureerivad arhitektid Sille Pihlak ja Siim Tuksam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles