USA hakkab luksuskinnisvara ostjate jälgi ajama

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taylor Swifti 25 000 000 dollarit maksnud häärber
Taylor Swifti 25 000 000 dollarit maksnud häärber Foto: Vida Press

Tervelt 44% luksuskinnisvara puhul, mis USA-s viimase viieteistkümne aasta jooksul müüdud, on ostjaks olnud varifirma. USA valitsus kahtlustab rahapesu ja on otsustanud salajased rahaliikumised paljastada, kirjutab New York Times.

Rahandusministeeriumi fookuses on eeskätt Manhattanil luksuskinnisvara. Kõigist tehingutest, mille väärtus on üle 3 miljoni dollari, tuleb ministeeriumile põhjalikult aru anda. Taolisi tehinguid pole aga sugugi vähe: ainuüksi 2015. aasta teises pooles tehti taolisi ostu-müügitehinguid 1045. Teise piirkonnana on ametnike kullipilgu all Miami, kus aru anda tuleb juba 1 miljoni dollari suurustest tehingutest.

New York Times on luksuskinnisvara ostu-müügi teemal varemgi kirjutanud ning nagu artiklitest selgus, ei tea luksuslikku kinnisvara müüvad agendid potentsiaalsest osjast suurt midagi. Seni polnud aga neil ka mingit kohustust ostjate tausta uurida, seda ka juhul, kui tehing toimus sularahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles