Oh kui retro! Läänemaal müüakse omapärase sisustusega talu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõukaaegsed poekaalud aknalaual, laes lühtrid ja läikivad vaesekarva kuppelvalgustid, modernsed mustrid ja nurgas vana regi - selles majas on sajandid omavahel kokku saanud.

Lihula vallas asuv muistne, valdavalt maakiviehitistest koosnev talukompleks on Vabaõhumuuseumi poolt äramärgitud E-kultuuripärandis. 1,7 ha kinnistul, mida piirab ligi 100 aastane kuusehekk, paikneb kuus hoonet, mis on rajatud aastatel 1919-1938. Elumaja (rehielamu) on ehitatud 1925-ndal aastal freesitud palgist ja maakividest.

Palkosas paikneb elutuba, kaks magamistuba, WC ja esik, millest läheb trepp teisele korrusele ja kahepoolsed uksed majatagusele terrassile ning õunaaeda.Maakivist hooneosas paikneb köök 45 m² ja 180 m² ruum, mis sobib ürituste korraldamiseks. Elutoas soojamüüriga kamin, köögis suur avatud kamin ja tulikivi pliit-ahi. Rohkem infot ja pilte näed kinnisvaraportaalist kv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles