Magus galerii: Tartu imekaunid pisikesed koogipoed

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Heade mõtete linn võiks vabalt olla ka Eesti pisikeste hubaste kohvikute-koogipoodide pealinn: lisaks Tassikookidele, mida fännavad nii Getter Jaani kui Ženja Fokin, on Tartusse kerkinud teisigi imekauneid, romantilise interjööriga pisikesi koogipoode.

Tassikoogid

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ilmselt kõige popim koogipood Tassikoogid kolis hiljuti armsasse vanasse, suure viitriinaknaga puumajja Karlovas Tähe tänaval.

Foto: Tassikoogid

Tegevjuht Aljona Gorbatškova on varasemas intervjuus Tartu Postimehele rääkinud, et just kliendid olid need, kes ütlesid, et kohvikul võiks olla oma hubane ja armas koht, kuhu sisse astudes oleks tunda magusat koogilõhna ja kõlaks kohvikule omane muusika.

Kliendid on pastelsetes toonides, kergete vintage'i vihjetega kohviku omaks võtnud. «Olen tegelikult Tassikookide loominguga tuttav juba nende algusaegadest peale ja olnud alati nende suur fänn ja toeataja. Külastades nende uut kohvikut mõistsin, kui palju annab elamusele juurde atmosfäär ja koht. Sellel kohal on lihtsalt väga hea aura,» tunnustab Gretel oma blogis.

 

Tort ja Trühvel

Foto: Kertin Vasser

Tartu südalinnas, linnaraamatukogu 1. korrusel on avatud uus ja hubane kohvik Tort ja Trühvel, mille perenaine Mariann Vahi kostitab külalisi imemaitsvate kookide, trühvlite ning pirukatega - kõik värsked ning käsitsi valmistatud. Mööbel valminud käsitööna Wesse Furniture tublide meistrite käe all - täispuidust ning viimistletud looduslike vahenditega, sisekujunduse eest vastutas Wesse Furniture'i disainer Liis Saare.

Sefiiritordid

Foto: Sefiiritordid.ee

Tartus on ka oma päris pisikene tordipood: Sefiiritordid.ee jõudis mullu veebruaris pisikese poeni Annelinnas, mida omakeskis sefiiributiigiks kutsutakse. Sefiiriroosidele sekundeerib heledates toonides poe roosiline tagasein, suussulavaid sefiiritorte tehakse kohapeal ja kõigil nädalapäevadel on võimalik neid kauplusest kaasa osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles