Fotod: vaata, milliseks kujuneb uus Kalamaja

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali keskus.
Arsenali keskus. Foto: Larsen Kinnisvara

Põhja-Tallinn ja Kopli on ellu ärkamas: Erika tänaval on korraga käimas kaks suurt arendust ning kinnisvaraspetsialistid julgevad seda piirkonda nimetada uueks Telliskiviks.

Üks Põhja-Tallinna arendustest on aadressil Erika 15 renoveeritav ajalooline kivimaja. Hoone arendajaks on Larsen Kinnisvara. 63 korteriga hoones leidub nii ühetoalisi stuudioid kui ka läbi mitme korruse ulatuvaid suuremaid kodusid. «Inimene otsib kodu, mitte korterit,” kommenteerib Larsen Kinnisvara tegevjuht Priit Vare. «Erika tänava maja seda pakubki – emotsioonitu valge karbi asemel läbimõeldud korterid, mereäärne arenev ala ja kõrghaljastusega kinnine hoov.»

Lisaks Erika 15 kivimajale algasid sellel sügisel renoveerimistööd ka üle tee asuvas kunagises Arsenali tehases. 2016. aasta sügisel avab endises ajaloolises relvatehases uksed Arsenali keskus. Esimeses etapis valmib 15 000 ruutmeetrit kaubandus- ja büroopinda, 35 poodi ja viis kohvikut. Ehitustööde käigus säilitatakse enam kui saja aasta vanused punasest tellisest hooned, korrastatakse siseruumidesse jäävad ajaloolised fassaadid ning lisatakse kaasaegsed mugavused.

Uusmaa Kinnisvarabüroo Põhja-Tallinna maakler Marina Hodus räägib, et Põhja-Tallinna eeliseks, näiteks Kalamaja ja Telliskivi piirkondade ees, on mõistlik hind. «Põhja-Tallinna rajoon sobib neile, kes oskavad trende ette näha ja tahavad osta kodu või investeerida potentsiaalikasse piirkonda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles