5 nutikat nippi, kuidas märkmekleepse kodumajapidamises kasutada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märkmekleepse annab majapidamises mitmel moel ära kasutada.
Märkmekleepse annab majapidamises mitmel moel ära kasutada. Foto: SCANPIX

Tihtipeale ehivad  arvutiekraani serva märkmekleepsud ehk post-it's märkmepaberid. USA meistrimees Bob Vila jagab aga soovitusi, kuidas neid kodumajapidamises nutikalt ära kasutada.

1. Märgista juhtmed

Kas pole pidev piin laua all või mööbli serval turnida, teadmata, milline kaheteistkümnest on just see vajalik juhe, mida tarvis seina torgata või välja tõmmata? Mähi märkmekleepsu liimiriba ümber juhtme ning laiemale paberist osale kirjuta peale, millega tegu.

2. Märgista purgid-karbid-kastid

Märkmekleepsud on hea võimalus oma majapidamist vajaduspõhiselt sorteerida ja märgistada.

3. Puurimistolmu koguja

Kas pole tüütu, et väikse augu seina puurimisel lendab tolm tapeedile ja põrandaliistu vahele? Kleebi seinale augu alla suurem märkmekleeps ja murra keskelt pooleks, nii et moodustuks juskui väike alus, kuhu tulm ja puru pidama jääb.

4. Tee ise kalender

Vaata kalendrist järgi, palju selles kuus päevi on, kirjuta iga päev eraldi märkmekleepsule ja saad nii luua omapärase seinakalendri: sinna võid südametunnistuse piinadeta juurde kirjutada või midagi maha tõmmata.

5. Tee kaval rahakassa

Tahad sularaha või väärtasju hoida kohas, mille peale keegi ei tuleks? Lõika märkmepaberi paki keskele auk ja pane sinna raha või väärisasjad, ülejäänud märkmepaberid kleebi tervena peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles