Elanikud nurisevad: Viimsi keskus on juba nagu Lasnamäe!

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi poolsaar
Viimsi poolsaar Foto: kaar.postimees.ee

Koduportaali kommentaariumis nurisevad Viimsi elanikud sealse elukeskkonna planeeringu üle.
 

«Haabneeme on nagu kaasaegne Lasnamäe oma korterite, kaubanduse ja tühermaadega, kõik on ühte kohta koondatud mingit mõistlikku planeeringut pole koolid, lasteaiad, kaubanduskeskused on järjestikku, mitte hajusalt, tagajärjeks on monofunktsionaalsed alad, liiklus koondub ühte kohta,» leiab üks kirjutaja.

«Samas puudub linnalises mõttes osaliselt tänavaruum on nagu maantee äärne hoonestus rohkem. Aga tõenäoliselt tehakse neid krunte täis küll ja veel 25 000-30 000 elanikku pressitakse ikka ära, kui hea sellises kohas elada on juba iseasi, lisaks sotsiaalsed probleemid, mis kaasnevad selliste halvasti planeeritud ja kiiresti kasvavate aladega. Liiklus Tallinnaga jt kohtadega on samuti aina suurenev probleem rahvaarvu kasvades.»

Teine kommenteerija on eelmisega täiesti nõus. «Viimsi on täielikult ebaõnnestunud elukeskkonna loomises. Kuigi üks jõukamaid omavalitsusi, meenutab Viimsi keskus Lasnamäge. Nüüd veel need 5 kaubanduskeskust ka seal. Täielikult lastud käest võimalus luua elamisväärne mõnus keskus. Praeguseks on kujunenud sellest magala, kus tähtsaim omand on auto,» märgib nördinud lugeja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles