Kinnisvarafirma: Baltikum peibutab välisinvestoreid siinsesse ehitusärisse sukelduma

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus
Ehitus Foto: SCANPIX

Leedu hiljutine liitumine eurotsooniga toob värsket kapitali ka Eestisse, kuna paljud välisinvestorid hindavad Baltimaid endiselt üheks turupiirkonnaks ning ühine euroraha lisab investoritele veelgi kindlust, kommenteeris kinnisvarainvesteeringute turgu 1Partner Kommertskinnisvara juhtiv partner Tanel Tarum.

«Euro käibele tulemine Leedus annab väljapoole hea signaali, et siinsete riikide majandus on tugevl,» rääkis Tanel Tarum lisades, et ühine valuuta loob võimalused erinevate turgude hõlpsamaks võrdlemiseks. See loob tema hinnangul selgust ja läbipaistvust, mis on investeeringute tegemise kohustuslikuks eelduseks.

Valdav osa ärikinnisvara investeeringuid tehakse büroohoonetesse ja jaekaubanduspindadesse. Kui veel 2013. aastal oli kvaliteetse rahavooga büroohoone tootlusemääraks Eestis 8-9%, siis käib jutt juba tootlustest 7-8%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles